0 800 50 22 14

Інфолінія

ДОГЛЯД ЗА МЕТАЛОПЛАСТИКОВИМИ ВІКНАМИ

06 Липня, 2017

Однин із важливих факторів, які впливають на вибір вікон, — це  простота у подальшому догляді за металопластиковими виробами. Якщо дотримуватися певних рекомендацій, можна значно продовжити термін їх служби.

ДОГЛЯД ЗА ВІКОННОЮ РАМОЮ

Хоч профілі вікна білосніжного кольору і, здавалось би, тримати їх чистими досить складно, проте це не так. Завдяки абсолютно гладкій текстурі з рами легко видаляється будь-яке забруднення. Як правило, її миють спеціально приготовленими мильними розчинами або миючими засобами для пластику. Такі засоби продають в усіх відділах побутової хімії. До їх складу не має входити ацетон чи будь-який інший розчинник, а також абразивна речовина. Абразив може залишити на гладкій поверхні профілю подряпини.

Губку чи ганчірку слід обирати м’яку, щоб не пошкодити профіль. Після миття поверхню слід протерти ганчіркою, яка добре вбирає вологу, наприклад, з мікрофібри, а вже потім витерти насухо.

 

ДОГЛЯД ЗА ВІКОННОЮ ФУРНІТУРОЮ

У наш час виробники металопластикових вікон використовують фурнітуру провідних світових виробників. Хоч така фурнітура якісна і довговічна, все ж за нею необхідний певний періодичний догляд. Двічі на рік усі рухомі механізми слід змащувати маслом або спеціальною змазкою. Перед цим їх обов’язково треба відчистити від старої змазки, використовуючи розчинники, які можна придбати у будь-якому автомаркеті. Єдиною умовою є те, що у змащувальній речовині в жодному разі не повинно бути кислот та смол.

 

ДОГЛЯД ЗА ВІКОННИМ СКЛОПАКЕТОМ

Тут нічого нового за останні десятиріччя не придумали. Наносимо миючий засіб на скло, розтираємо м’якою губкою, а потім гумовим скребком проходимось поверхнею, зганяючи всю вологу зверху донизу. Протираємо скло до блиску м’якою ганчіркою. Так ми миємо вікна під час генерального миття. Для підтримання чистоти можна використовувати різні спреї для скла. Розпилюємо їх на відносно чисту поверхню вікон та швиденько протираємо.

Щоб гарно служила ручка вікна, необхідно правильно нею користуватися та при розхитуванні вчасно підтягувати.

Скільки б ми тут не писали про догляд за вікном, зрештою, все зводиться до одного – любіть чистоту та охайність! Якщо вчасно та грамотно виконувати ці легкі поради, віконна система служитиме вам значно довше, ніж ви того очікували.

06 Липня, 2017

Читайте також

Корисні поради

ТОП-10 ПОМИЛОК ПІД ЧАС МОНТАЖУ ПЛАСТИКОВИХ ВІКОН

06 Липня, 2017

Корисні поради

6 СПОСОБІВ ОЧИЩЕННЯ ПЛАСТИКОВОГО ВІКНА ВІД ПРИЛИПЛОЇ "НАМЕРТВО" ЗАХИСНОЇ ПЛІВКИ

25 Травня, 2017