0 800 50 22 14

Інфолінія

ТОП-10 ПОМИЛОК ПІД ЧАС МОНТАЖУ ПЛАСТИКОВИХ ВІКОН

06 Липня, 2017

Неправильне встановлення пластикових вікон може спричинити витік тепла, проникнення в будівлю небажаних повітряних потоків і прискорене руйнування віконних рам. До Вашої уваги 10 помилок, які найчастіше роблять монтажники.

Багато підрядників встановлюють вікна так, як це робилося кілька років тому: без використання відповідних ізоляційних матеріалів і сучасних технологій. Вмонтовують віконний блок, застосовують піну і фіксують раму без додаткових аксесуарів для захисту від вологи, вважаючи це зайвим. Встановлення проводиться часто занадто швидко і недбало, тому в результаті пластикові вікна слабо прикріплені до стіни, а монтажна піна не захищає від вологи.

Яких помилок слід уникати під час установки пластикових вікон?

1. Неправильно обраний розмір вікна

Така помилка є наслідком неправильного виміру віконного отвору, і такі вікна взагалі не повинні бути встановлені. Якщо вони занадто великі, не поміститься шар ізоляції, якщо занадто малі, будуть виглядати непривабливо. В обох випадках правильна установка неможлива, а з часом почнеться продування і проникнення вологи через такі пластикові вікна.

2. Неналежне очищення поверхні

Це відбувається як при заміні старих вікон на нові, так і при монтажі пластикових вікон в новобудовах. Вільні фрагменти незатверділого розчину, сміття, пил або залишки старого ущільнювача є причиною того, що піна погано зв'язується з підкладкою. Забруднення вбирають вологу і воду, яка може таким чином проникнути всередину будинку. Часто бруд стає причиною виникнення продування.

3. Неправильне встановлення ПВХ- вікна з точки зору термоізоляції стін

Ця помилка сприятиме створенню містків холоду на стику стіна — віконна рама. В одношаровій стіні вікно повинно бути розташоване всередині стіни, у стіні тришаровій — в площині теплоізоляції, а у стіні двошаровій — на самому краю, безпосередньо біля ізоляції або виходити за її межі.

4. Неякісне встановлення пластикового вікна у стіні

Надмірне примикання віконної рами до лиштви або відкосу зробить неможливим належне ущільнення в цих місцях. Якщо місце стику рами ПВХ-вікна та стіни додатково поштукатурене, то через деякий час в цьому місці будуть виникати тріщини — в результаті стиснення і розтягування віконної рами через теплове розширення матеріалу. Через утворені щілини почне проникати волога, а це призведе до відсирівання шару утеплення стін.

Помилкою також є завелика відстань від вікна до відкосу. Це призводить до надмірного навантаження на дюбелі або анкери, створюючи ризик деформації і зміщення пластикового вікна під впливом зовнішніх навантажень. Розмір зазору між рамою і прорізом повинен становити 3-4 см (знизу трохи більше, якщо встановлюється підвіконний профіль). Правильна відстань рами від лиштви — приблизно 1,5 см.

5. Закорковано дренажний отвір профілю у вікнах ПВХ

Це сприяє знищенню рами і зниженню герметичності пластикових вікон. Така ситуація може виникнути при заміні старих вікон на нові, якщо відлив розташований вище, ніж внутрішнє підвіконня. У цьому випадку використовують системи додаткових профілів і підбирають вікна до вже існуючої широкої лиштви.

6. Відсутність підвіконної планки

Заважатиме ущільненню стику зовнішнього підвіконня та віконної рами і може призвести до проникнення води під віконну раму і зволоженню стіни, а надалі навіть і до корозії дюбелів. Підвіконна планка повинна бути трохи вужча, ніж рама, що дозволить встановити зовнішнє підвіконня під віконною рамою.

7. Недостатнє кріплення пластикового вікна до стіни

Використання занадто малої кількості анкерів або дюбелів може викликати зміни в положенні вікна через тиск вітру, різкого відкриття, подовження або вкорочення профілю рами під впливом критичних температур. Вся рама може деформуватися, а штукатурка навколо вікна — тріскати. Почнуться труднощі з відкриттям і закриттям, продування і конденсація.

8. Встановлення вікна без підтримуючих клинів або розміщення їх у невідповідних місцях

Якщо віконна рама розташована безпосередньо на стіні або шарі утеплення, то її рух може призвести до розтріскування штукатурки і деформації конструкції вікна. Через щілини у приміщення потраплятиме волога і холодне повітря.

9. Недостатнє заповнення стиків монтажною піною

Це єдиний ізоляційний матеріал, яким заповнюється простір між пластиковим вікном і стіною, тому його відсутність призведе до утворення теплових містків. Монтажну піну слід застосовувати акуратно, щоб простір між відкосом і рамою був щільно заповнений.

10. Відмова від використання пароізоляційної стрічки на внутрішньому боці і паропроникної стрічки на зовнішньому

Це викликає поступове погіршення теплоізоляції. Що більше вологи утворюється в кімнаті і що гірше ПВХ-вікно захищене від потрапляння вологи ззовні (наприклад, немає лиштви ), то швидше це станеться. Пластикові вікна будуть швидко зношуватися і потребуватимуть заміни. Щоб властивості ізоляційного матеріалу з часом не погіршилися, необхідно захистити його з внутрішнього боку пароізоляційним матеріалом, а з зовнішнього — паропроникним шаром. Переважно використовують відповідні стрічки або плівки.

Знання найбільш поширених помилок під час монтажу вікон може стати в нагоді як тим, хто зважився встановити пластикові вікна самостійно, так і тим, хто довірив це віконній компанії. У другому випадку замовник має можливість простежити, щоб нові вікна ПВХ були встановлені правильно. Аналогічний підхід у більшості випадків правильний і при встановленні дерев'яних євровікон або алюмінієвих вікон.

Джерело: http://www.oknamedia.ru/spage-publish/section-news/detail-38156.html

06 Липня, 2017

Читайте також

Вікна для

ІДЕАЛЬНА КУХНЯ. МІСІЯ МОЖЛИВА

06 Липня, 2017

Корисні поради

ДОГЛЯД ЗА МЕТАЛОПЛАСТИКОВИМИ ВІКНАМИ

06 Липня, 2017