0 800 50 22 14

Інфолінія

6 СПОСОБІВ ОЧИЩЕННЯ ПЛАСТИКОВОГО ВІКНА ВІД ПРИЛИПЛОЇ "НАМЕРТВО" ЗАХИСНОЇ ПЛІВКИ

25 Травня, 2017

Багато щасливих власників металопластикових вікон зустрічаються з проблемою невчасно знятої захисної плівки, яка з часом міцно прилипає до пластика. Що ж робити з прилиплою захисною плівкою?

Дані рекомендації підійдуть не тільки для видалення надлишків захисної плівки з вікон ПВХ, але і з пластикових підвіконь, сталевих та алюмінієвих відливків тощо. І ще хотілося б звернути увагу на те, що окрім видалення самої захисної плівки, є ще проблема з очищенням поверхні від клеючої речовини, тому що застаріла плівка часто розшаровується.

Підбірка порад складається з випробуваних способів і методик, а також із зібраних в мережі інтернет. Умовно їх можна розділити на два типи: механічний спосіб та хімічний. 

«Механічні» варіанти видалення захисної плівки:

Варіант 1 Шпатель + COSMOFEN

Надлишки плівки видаляються шпетелем для очищення склокерамічних панелей. Залишки клеючої речовини та дрібні подряпини, якщо такі з'явилися, слід видалити очищувачем COSMOFEN 10 або FENOSOL. Якщо їх немає, можна скористатись акриловим розчинником, наприклад Р-12.

Варіант 2 Фен + COSMOFEN

Нагріваємо плівку промисловим феном (або використовуємо потужний «домашній» фен). Тоді швидко (поки захисна плівка не охолола), акуратно піддягуємо край плівки гострим канцелярським ножем і відриваємо від поверхні вікна. Сліди клею видаляємо знову ж таки COSMOFEN-ом чи акриловим розчинником.

Варіант 3 Парогенератор + COSMOFEN

Аналогічно способу № 2, але замість промислового фена можна використовувати парогенератор. За відгуками, цей спосіб більш дієвий.

Варіант 4 Гумка + уайт-спірит

Досить незвичний спосіб. Плівка видаляється за допомогою звичайної шкільного гумки. Залишки клею – уайт-спіритом. Хоча, напевно, щоб позбутися залишків клею, надійніше використовувати спосіб описаний вище.

«Хімічні» варіанти видалення захисної плівки:

Варіант 5 Денатурат + COSMOFEN

Неодноразово перевірений ефективний спосіб!

Денатурат (технічний спирт) заливаєте у водний розпилювач. Бажано брати розпилювач слабкий, наприклад, як для обприскування кімнатних рослин. Денатурат рівномірно розпилюємо на захисну плівку. Чекаємо кілька хвилин, після чого край плівки відтягуємо гострим ножем і акуратно знімаємо. Методично повторюємо процедуру, поки не знімемо залишки захисної плівки. Сліди клею видаляємо COSMOFEN-ом чи акриловим розчинником.

Варіант 6 “Шуманітом”

За відгуками в інтернеті, насамперед на віконних форумах, добре себе зарекомендував миючий засіб «Шуманіт» ізраїльської фірми “Баггі”. Але треба бути обережним, оскільки це дуже агресивний засіб.

І найпростіший спосіб позбутися захисної плівки — зняти її відразу після встановлення вікон! Тоді вона  видаляється легко і без будь–яких зусиль.

Джерело: http://okna.ua/

25 Травня, 2017

Читайте також

Корисні поради

ДОГЛЯД ЗА МЕТАЛОПЛАСТИКОВИМИ ВІКНАМИ

06 Липня, 2017

Корисні поради

“З ЯКОГО ПРОФІЛЮ ВИГОТОВЛЯЄТЕ ВІКНА?”

25 Травня, 2017