0 800 50 22 14

Інфолінія

“З ЯКОГО ПРОФІЛЮ ВИГОТОВЛЯЄТЕ ВІКНА?”

25 Травня, 2017

“А У ВАС Є НІМЕЦЬКИЙ ПРОФІЛЬ?”

Дуже часто з таких запитань розпочинається розмова в салоні з продажу вікон. Так і хочеться відповісти зустрічним питанням: “Вам потрібні комплектуючі для виготовлення вікон чи вікна?” Відповідь, найімовірніше, буде: “Вікна”.

  • А чому профілем цікавитесь?
  • Та тому, що якісні вікна можуть бути зроблені тільки з якісного німецького профілю.
  • Тааааа.., - аргументи залізобетонні. Що ж, спробуємо розібратися в цих клієнтських переконаннях.

Міф перший: Якість вікна прямопропорційно залежить від якості профілю.

Щоб розвіяти цей міф, треба розібратися, з чого ж складається сучасне металопластикове вікно та яку роль у ньому відіграють його складові. Одне середньостатистичне вікно складається з таких основних матеріалів: профіль ПВХ, армування, фурнітура, склопакет, інші комплектуючі (шурупи, підкладки, кріплення). Тепер визначимо участь та важливість кожної групи матеріалів у вікні.

Профіль ПВХ
Безперечно, він відіграє важливу роль у виборі, простіше кажучи, це каркас вікна. Профіль забезпечує певною мірою жорсткість, міцність, термоізоляційність та шумоізоляційність конструкції. Під час обробки конструкціям можна надавати будь-яку геометричну форму. Профіль ПВХ стійкий до агресивного середовища, надійний в експлуатації, простий у догляді. Він задає колір та дизайн вікна.

Армування
Це сталевий оцинкований прокат, який вставляється всередину профілю ПВХ, тому такі вікна ще називають металопластиковими. Його основна функція — підсилення міцності та жорсткості профілю ПВХ і, як наслідок, виробу вікна в цілому. Що товстіше армування, то міцніші і надійніші вікна.

Фурнітура
Це набір механізмів, якими по периметру обв'язують відкривну частину вікна. Завдання фурнітури — забезпечити захист приміщення від проникнення сторонніх осіб, пилу, дощу, холоду, шуму шляхом надійного прилягання стулки вікна до його рами, а також відкривання для провітрювання. Якість фурнітури вимірюється кількістю циклів відкривання-закривання вікна. Що більше таких циклів, то довше вам служитиме вікно.

Склопакет
Це світлопрозора конструкція, яка складається з двох або більше склеєних між собою листів скла. Склопакет займає близько 80% від загальної площі виробу. Тому основні його функції — це забезпечення світлопроникності в приміщення та збереження у ньому тепла. Залежно від форми склопакета та вибору спеціального скла, він може виконувати і ряд додаткових функцій, наприклад, захист від ультрафіолетового випромінювання, шумоізоляцію, енергозбереження тощо.

Зауважте, якщо ви хочете зекономити на енергоносіях, вам насамперед потрібний енергозберігаючий склопакет, а не п'ятикамерний профіль відомого бренду. В ідеалі — і одне, і друге.

Ну що ж, ми розповіли про основні групи матеріалів та визначили основні їх функції. Що далі? Уявіть собі картину: всі найякісніші матеріали, більшість з яких німецького походження, “на коліні” складають докупи лівими руками, називають це вікном, а потім “рівно-криво аби живо” монтують у вашій оселі і кажуть: “До побачення!.” Якщо ви дочитали до цього місця, скажіть, вам ще важливо знати, чи є у нас саме німецький профіль?

Сподіваємось, ви зрозуміли, що не від одного профілю, яким би розрекламованим він не був, залежить якість вікна. І найперше вам потрібно дізнатись не про матеріали, а про те, з ким маєте справу. Тільки професійний виробник, який дорожить своїм іменем та репутацією, забезпечить вам комбінацію якісних матеріалів, високотехнологічної зборки та кваліфікованого монтажу — саме ці три складові є запорукою надійного та якісного вікна.

Як же дізнатись, з ким варто мати справу, не будучи при цьому достатньо компетентним? Повірте, це не так вже і важко. Зайдіть в салон з продажу вікон, огляньтеся, зверніть увагу на внутрішнє оформлення інтер'єру, наявність повноцінних виставкових взірців, а не пошарпаних кутів профілю. Поставте декілька запитань менеджеру, які не стосуються безпосередньо ваших вікон, наприклад, "Скільки років існує виробництво?", "Які його виробничі потужності?" Попросіть показати сертифікати на продукцію тощо. Ваша інтуїція обов'язково щось підкаже. Якщо і цього виявиться замало, попросіть організувати вам екскурсію на завод. Згода чи відмова вам остаточно проллє світло на все.

Думаємо, що цих аргументів виявилось достатньо для розвіяння першого міфу.

Міф другий: всі відомі профільні системи і менш відомі (називати не будемо) виготовляються в Німеччині.

Саме такого висновку можна дійти, відвідавши десяток салонів з продажу вікон. Чи так є насправді? Чи вам видають бажане за дійсне? Щоб відповісти на ці запитання, необхідно розібратись, звідки ростуть ноги... З Німеччини, звісно, адже саме в цій країні було створено першу профільну систему. Саме Німеччина надалі стала батьківщиною всіх найвідоміших брендів профільних систем. Саме німецька якість і надійність ототожнюється в нашій свідомості з найвищим, майже недосяжним, рівнем. Тому, поки ці профільні системи виготовлялись в Німеччині, доти про це активно доносилось клієнтам і цей аргумент був беззаперечним. З часом ринкові умови змінилися, і брендам довелось мігрувати. Хтось "прописався" в Україні, хтось в Польщі, хтось в Росії. Але про німецьке походження як говорили, так і продовжують говорити й надалі.

Шановні клієнти, сьогодні левова частина всіх профільних систем, представлених на ринку України, не виготовляється в Німеччині. Маєте бажання перевірити, можете переконатися в цьому, відвідавши сайти виробників популярних на нашому ринку профільних систем. Ми абсолютно нічого не маємо проти, скажімо, національного товаровиробника, до того ж в нашому асортименті є дві профільні системи EKRAN Optima та EKRAN Maxima, які виготовляються в Україні, і профільні системи SALAMANDER bluEvolution 92, SALAMANDER StreamLine та  Brügmann AD, вироблені виключно в Німеччині. І про це ми відверто і з гордістю розповідаємо нашим клієнтам. Ми за те, щоб біле називалося білим, а чорне — чорним.

На сьогодні ринок України просто кишить різноманітними профільними системами з колоритними і не дуже назвами, різних виробників. В цій каламутній воді легко зачепитись на гачок “віконних аферистів”. Тому сприймайте цю інформацію як ще один аргумент для з'ясування, з ким маєте справу.

25 Травня, 2017

Читайте також

Корисні поради

6 СПОСОБІВ ОЧИЩЕННЯ ПЛАСТИКОВОГО ВІКНА ВІД ПРИЛИПЛОЇ "НАМЕРТВО" ЗАХИСНОЇ ПЛІВКИ

25 Травня, 2017

Вікна для

ДИТЯЧА КІМНАТА "НА ВІДМІННО»

25 Травня, 2017