0 800 50 22 14

Інфолінія

Чому "плачуть" пластикові вікна

25 Травня, 2017

За дослідженням ТМ «REHAU», най­­більші проблеми, пов’язані з вікнами, – це протяги та волога (конденсат), яка утво­рюється на склі або відкосах.

На однакових вікнах, встановлених у різних кімнатах, по-різному може з’явля­тися чи не з’являтися конденсат. Для пояснен­ня цього потрібно розглянути конденсат як фізичне явище та причини його появи.

У різних приміщеннях неоднакова вологість повітря. Готуван­ня їжі, прання, приймання душу, кімнатні рослини, кількість людей, які перебувають у кімнаті, — це впливає на збільшення вологи у приміщенні. Так, вірогідність появи конден­сату на кухні або у ванній більша, ніж у вітальні.

Конденсат може виникати з низки причин, не пов’язаних із вікнами:

  • Якщо це новобудова або у кімнаті «свіжий» ремонт, різні будівельні суміші виділяють багато вологи, яка також може перетворюватись у конденсат
  • Забита витяжка або її відсут­ність може створити нездоровий мікро­клімат в оселі 
  • Велика кількість рослин виділяє багато во­ло­ги
  • Занадто широке підвікон­ня, торкан­ня його до гардин або штор перешко­джає правиль­ному опаленню та руху повітря у примі­щен­ні

БОРОТЬБА З КОНДЕНСАТОМ У ПЛАСТИКОВИХ ВІКНАХ

Для підтримання нормальної віднос­­ної вологості у приміщенні нео­бхідно провітрювати його протя­гом доби. Для Вашої зручності вікна осна­щуються додатковими механізмами (мікро­вентиляція та віконний провіт­рювач), які дозволяють просвіжати приміщення.

Положення відкривання "мікровентиляція" дозволяє постійно про­вітрювати оселю протягом всієї доби.

Віконний про­вітрювач — це інновація, яка має кращі, порівняно із мікро­вентиляцією, показники звуко­ізоляції та може працювати за відсутності мешканців вдома.

Енергозберігаючі вікна. Для того, щоб не виникали пробле­ми із конденсатом, необхідно одразу замов­ляти вікна, що відповідають державним стан­дар­там. У них враховані показники тепло­ізоляції для кожного регіону України та стандарти монтажу вікон. Для території Західної України комплек­тація, яка відповідає ДСТУ, така: 5-ти камерний ПВХ-профіль, 2-камерний енергозберігаючий склопакет із теплою дистанційною рамкою.

Євромонтаж. Обирайте техно­логію встановлення вікон "євро­монтаж", завдяки їй віконний відкос не буде пропус­кати ні холодне повітря, ані вологу з вули­ці. Радимо встановлювати віконні провіт­рювачі одразу під час замовлення вікон на кухню та спальню.

25 Травня, 2017

Читайте також

Вікна для

ВАШ ПРАЦЬОВИТИЙ ОФІС

25 Травня, 2017

Корисні поради

Металопластикові вікна для лоджій та балконів

25 Травня, 2017