0 800 50 22 14

Інфолінія

Чи безпечні пластикові вікна

24 Травня, 2017

У давні часи питання екологічності виробів не виникало, оскільки не було винайдено стільки хімічних сполук, які отруюють нам життя. Стрімкий розвиток нових технологій та можливостей спонукав науковців досліджувати їх вплив на довкілля і наш організм. Виявилося, ми нашкодили собі власними винаходами! Сьогодні проблему екологічності товарів та послуг уже ставлять на перший план.  

 

ПОЧАТОК ІСТОРІЇ МЕТАЛОПЛАСТИКОВИХ ВІКОН

Це ж стосується і металопластикових вікон. З часів їх створення пройшло вже не одне десятиріччя, технології виготовлення перевершили всі очікування, і тепер багато відомих марок можуть похвалитися чистотою та екологічністю своїх виробів. Але так було не одразу. Перші металопластикові вироби були токсичними. До їх складу входили важкі метали, зокрема, свинець, які використовували для досягнення білизни та міцності виробів. З часом ці сполуки починали негативно впливати як на навколишнє середовище, так і на організм людей. У народі говорили, що варто змінювати вікна кожні 5 років, щоб уникнути токсичного впливу. Але перспектива витрачати чималі кошти кожні декілька років нікого не приваблювала, як і перспектива отруювати себе свинцем у власній оселі. Хоч охочих встановлювати вікна із ПВХ і на той час було чимало, все ж перед виробниками постало питання виключення свинцю та інших важких металів зі складу полівінілхлориду. Заміну токсичним сполукам знайшли одразу: почали використовувати не менш міцні цинк та кальцій.

ПИТАННЯ ЕКОЛОГІЧНОСТІ МЕТАЛОПЛАСТИКОВИХ ВІКОН

Тішить те, що питання екологічності в наш час турбує не лише споживачів, а й виробників також. Можливо, не всі ставлять це питання як мету допомогти людям та навколишньому середовищу, а швидше як нову можливість збільшити продажі та вирізнятися серед маси конкурентів. Та для нас важливий результат, а він, безперечно, є.

На сьогодні вікна з ПВХ-профілю виготовляють лише з натуральних та природних матеріалів: нафти, хлориду натрію (кухонної солі ) та газу. Полівінілхлорид хімічно інертний, тому з нього виробляють продукцію, яку потім застосовують у різноманітних галузях.

З ПВХ виготовляють одноразовий посуд та упакування для молочних продуктів (всі люблять десерти та йогурти у пластикових стаканчиках, які зручно зберігати та споживати). З нього виробляють навіть ємності для зберігання донорської крові.

Відмова від свинцевих стабілізаторів і перехід у 2005 році до стабілізатору "кальцій-цинк" стали найвагомішим аргуменом для того, щоб металопластикові вікна почали вважатись безпечними для здоров’я. Сьогодні їх широко використовують у медичних закладах та навіть у тих приміщеннях, де перебувають люди, хворі на астму та алергію.

24 Травня, 2017

Читайте також

Корисні поради

Металопластикові вікна для лоджій та балконів

25 Травня, 2017

Вікна для

ІДЕАЛЬНА КУХНЯ. МІСІЯ МОЖЛИВА

06 Липня, 2017